Alveo Forum Strona Główna
 Alveo    FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii w Zabrzu
Autor Wiadomość
admin
Administrator

Wysłany: 2008-09-05, 10:42   Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii w Zabrzu

Pytanie właściwie jak w temacie Wink

Alveo ma rekomendację "polskiego sztucznego serca". Jeżeli się nie mylę, jest ona także wynikiem badań, jakie zostały przeprowadzone przez profesora Religę?

Gdzie można znaleźć informacje (oczywiście skrócone) na temat tych badań? Na jakiejś stronie? Może w którymś z numerów czasopism?

Byłbym wdzięczny za naświetlenie tematu i wskazanie jakiś źródeł bądź podpowiedzi. Pozdrawiam Smile

admin
Administrator

Wysłany: 2008-09-05, 10:43   

Hmm

To w takim razie, skoro nikt nie jest w stanie mi pomóc, postawię pytanie nieco inaczej. Rolling Eyes

Czy takie badania miały w ogóle miejsce?
Czy ktoś je czytał, oglądał i może coś o nich wspomnieć, nawet jeśli nie potrafi na ten moment wskazać źródła?

Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc, bowiem mi samemu zostały takie pytania zadane, i chciałbym rzetelnie oraz wiarygodnie przekazać informacje dalej. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Smile

admin
Administrator

Myślę, że to http://www.silaserca.pl/zostan_partnerem.html powinno pomóc ci zrozumieć ideę partnerstwa Akuny i PSS oraz uzyskać wyczerpujące odpowiedzi.
pozdrawiam Wink
Nie wiem czemu odnośnik jest nieaktywny, ale wejdziesz ne te informacje również poprzez okienko Oskar serc na stronie głównej Akuny

admin
Administrator

Krzysztof Gryc napisał:
Alveo ma rekomendację "polskiego sztucznego serca". Jeżeli się nie mylę, jest ona także wynikiem badań, jakie zostały przeprowadzone przez profesora Religę?
Gdzie można znaleźć informacje (oczywiście skrócone) na temat tych badań?
Profesor Religa nie musiał przeprowadzać dodatkowych badań. Zapewne oparł swoją ocenę właściwości Alveo na badaniach przeprowadzonych przez różne instytucje w Polsce i w innych krajach. I to jest rozsądne - po co robić po raz kolejny badania, które już zostały wielokrotnie dokonane i potwierdziły wyniki pierwszych badań.

admin
Administrator

Cytat:
zrozumieć ideę partnerstwa Akuny i PSS

owszem, pomogło Smile

Cytat:
oraz uzyskać wyczerpujące odpowiedzi

niestety nie Crying or Very sad

ale skoro

Cytat:
Profesor Religa nie musiał przeprowadzać dodatkowych badań

to znaczy że takie badania nie miały miejsca?

przy czym
Cytat:
. Zapewne oparł swoją ocenę...
znów mi nie rozjaśnia. Confused

Proszę mnie nie zrozumieć źle, bardzo dziękuję za informacje. Smile
Jednakże nadal nie wiem, czy takie badania miały miejsce, czy też nie i zostałem wprowadzony w błąd...

Jestem przekonany, że forum te odwiedzają osoby, które są na tyle zaznajomione ze sprawami związanymi z Alveo, iż mają wiedzę w tych kwestiach.

Więc bardzo proszę o dalsze informację i pomoc.

Chciałbym jeszcze dodać jedno pytanie, czy miały miejsce i są informacje na temat jakiś badań przeprowadzonych w Polsce z udziałem pacjentów (poza badaniami nad cukrzycą we Wrocławiu, o których jest informacja na stronie).

pozdrawiam i czekam na odzew

admin
Administrator

Dr Jan Sarna, dyr. gen. FRK w Zabrzu powiedział,:"... że do współpracy z Akuną przekonały Fundusz wyniki badań nad Alveo w Kanadzie i w Polsce....." /Akuna "zdrowy Biznes" nr 1/
IRiPZ w Poznaniu potwierdził obecność w Alveo związkow aktywnych biologicznie np. flawonoidy, które z kolei zawierają glikozydy, a te stosowane są w lecznictwie jako środki nasercowe pobudzające pracę skurczowo-rozkurczową mięśnia sercowego. Badania potwierdziły równiez obeność saponin z łodyg i liści, które obniżają poziom cholesterolu bez zmiany HDL, podwyższają wydzielanie naturalnych steroidów i kwasó żółciowych, obniżają jelitową absorpcję cholesterolu, chronią przed arteriosklerozą i pobudzają regresję miażdżycy.

Od dawna wiadomo, że chorobom serca sprzyja zły styl zycia i nieodpowiednia dieta. Fundusz zbiera fundusze do budowy sztucznego serca poprzez m.in. wspieranie działalności gospodarczej prozdrowotnej. Takim produktem prozdrowotnym uznano Alveo ponad 3 lata temu, obecnie obok Alveo znajduje się również Aronox, Chleb dla zdrowia, Omega 3+6, czy odnośnie tych produktów zalecanych jako pomocne w profilaktyce chorób serca też będziesz szukał szczegółowych badań robionych w ... może w Klinice Zabrzu?
Przejrzyj sobie dokładnie wszystko na str sztucznego serca, zapoznaj sie dokładnie z oceną składu IRiPZ dla kręgów fachowych i na pewno sobie odpowiesz sam na kolejne pytania w tym temacie Wink

admin
Administrator

A kto to powiedział, że Fundusz jakieś badania przeprowadził, i że musiał przeprowadzić, aby udzielić rekomendacji Alveo?
Osobiście myślę, że zalecają Alveo, bo jako lekarze pewnie dostają różne prezenty "płynne" od pacjentów, a Alveo jest dobre na kaca........
Proszę o następne pytanie .....

admin
Administrator

Tak sobie myślę, że jak komuś mało tych badań klinicznych Alveo, to może przecież je sam zorganizować lub kogoś na to namówić. Ja tak właśnie robię w domu. I choć jest nas tylko pięć to udaje nam się robić badanie i ze ślepą próbą i z randomizacją.
Oczywiście zamierzamy je prowadzić przynajniej 15 lat, więc jeszcze wyników podać nie mogę.

admin
Administrator

Wysłany: 2008-09-05, 10:44   

Adam Pawłowski napisał:
Cytat:
A kto to powiedział, że Fundusz jakieś badania przeprowadził, i że musiał przeprowadzić, aby udzielić rekomendacji Alveo?

Nie pisałem nic takiego, jakoby Fundusz musiał takie badania przeprowadzić. Natomiast spotkałem się z taką informacją, więc chciałem się dowiedzieć na forum, czy jest ona prawdziwa.

Adam Pawłowski napisał:
Cytat:
...udaje nam się robić badanie i ze ślepą próbą i z randomizacją.

Pozostaje mi mieć nadzieję, że będzie pan w stanie kiedyś opublikować te badania i udowodnić ich wiarygodność. Ja osobiście nie dysponuję ani dostateczną wiedzą, ani środkami aby takie rzeczy przeprowadzać.
Domowe badania zaś można sobie prowadzić na własny użytek, nie zaś do rozpropagowania Alveo.

Wracając do tematu. Na forum się nie dowiedziałem czy takie badania miały miejsce, zadzwoniłem do siedziby firmy i do Fundacji.

Jeżeli kogoś z forumowiczów interesuje ta sprawa, to takie badania nie miały miejsca.
Rekomendacja została nadana na podstawie innych badań, tak jak raczyli to opisać przedmówcy.

admin
Administrator

Wysłany: 2008-09-05, 10:45   

a czy margaryna ma badania ?
a czy wino czerwone wytrawne ma badania ?

wino ma substancje aktywne udowodniono ze podawanie ich wspomaga profilaktyke chorob serca czy mam racje ?

czy winiarnia robila te badania czy badania robila grupa naukowcow, ze kazdy lekarz w polsce poleca lampke winka osobom po zawale ???

czy alveo jak ma takze w skladzie TE SAME substancje aktywne co wino
ma byc osobno badane przez relige ?
czy te same substancje w alveo moze nie dzialaja a w winie dzialaja ?

czy arszenik w proszku dziala inaczej niz rozbeltany w wodzie, czy moze jest tak samo skuteczny.... gwarantuje ze tak samo skutecznie zejdzie sie z tego swiata nawet jak sie go rozupsci w kawie czy coca coli

reasumujac po co wydawac pieniadze na badanie potwierdzajace badanie ktore jest potwierdzeniem juz znanych badan ? skoro i tak IRIPZ juz zbadal co alveo ma za substancje aktywne a jak je ma to czy sa zamoczone w wodzie czy w spirycie to dzialaja tak samo.

jak aspirynke rozpuscisz w kompocie a nie w wodzie to nie dziala tak samo ?

jednym slowem warto poczytac troche literatury medycznej bardzo to rozjasnia umysl na przerozne problemy medyczne, warto takze dyskutowac z lekarzami bo w dzisiejszych czasach malo ktory to chemiczny beton a kazda dyskusja UCZY
wczoraj wlasnie sprzedalem alveo dosc znanemu onkologowi byla niesamowita dyskusja o suplementacji o biochemi organizmu itd..
onkolog zrozumial jak alveo dziala i z na nie byl na TAK
dzisiaj zadzwonil ze jak przestudiowal badania foto w IRiPZ to alveo ma substancje uznawane przez onkologow za pomocne w terapiach nowotworowych
do tego bardzo sie ucieszyl ze czegostam z aloesu nie ma co jest szkodliwe przy nowotworach wiec pomimo ze jest w alveo aloes moze z czytym sumieniem powiedziec pacjentowi ze nie ma przeciwskazan jesli chce uzyc alveo jako WSPARCIE leczenia konwencjonalnego nowotworow.

admin
Administrator

Polemika na forum idzie w bardzo fatalnym kierunku. Jest przede wszystkim nieprofesjonalna. Argumenty Piotra wydają się być logiczne, a jednak niedopuszczalne na poziomie dystrybutora produktu.
Nie gniewaj się Piotrze, ale nijak inaczej nie mogę odebrać Twojej i innych wypowiedzi, jak odszczekiwania się. Bo ktoś zadaje może naiwne pytania, a może jest dociekliwy itp. a my odbieramy te wypowiedzi, pytania, jako atak na Alveo lub Akunę i bronimy je z pasją godną Piotra Skargi.
Temat badań należałoby zamknąć w ten sposób. Wszystkie uzyskane certyfikaty i badania są oficjalnie opublikowane w materiałach Firmy i TYLKO TE są oficjalne. Na te się powołujemy i pokazujemy. Reszta to radosna twórczość lękliwych dystrybutorów, którzy uwiarygodniają naszę Alveo wirtualnymi medalami, lub powtarzają zasłyszane plotki jakoby.... Jedno jest pewne: setki jak nie tysiące ludzi twierdzi, że Alveo jest im potrzebne. I trzeba im je dostarczyć. Pozdrawiam

admin
Administrator

AMEN !!! Very Happy

admin
Administrator

Badania i tak są niczym w porównaniu z własnym doświadczeniem. Ktoś z Akuny powiedział: Pij! Poczuj! Przekaż! A nigdy nie słyszałem: Weź wyniki badań i przekonuj nimi ludzi, może ci uwierzą .......

Odpowiedz do tematu