Alveo Forum Strona Główna
 Alveo    FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
RZS
Autor Wiadomość
admin
Administrator

Wysłany: 2008-09-05, 10:04   RZS

Witam,
moja znajoma od paru miesięcy cierpi na RZS. Bierze leki przeciwbólowe, dostaje również ARECHIN!
Lekarz mówił, że może zaistnieć konieczność podawania METOTREXATu. Znajoma nie chce tego brać, skutki uboczne są bardzo nieciekawe.
Zastanawiam sie tylko czy nie ma przeciwwskazania żeby brać ALVEO i ARECHIN.
Jeśli ktoś z państwa ma na ten temat jakiekolwiek informacje to proszę o odpowiedź.

admin
Administrator

Wysłany: 2008-09-05, 10:05   

Witam!
Jak to forum ożyło! Ohohohohoo!
Emanuelo, zdobądz nr 1 z 2004 roku Z i S. Na str. 6 i 7 tego egz. znajdziesz reportarz z rodziną , której jedno dziecko zachorowało na gościec. W alveo nadzieja i ogromny sukces. ALVEO niezawiodło!
Ja osobiście, jestem również szczęśliwcem, który na swojej drodze życia napotkał ALVEO. Mam 54 lata i różne dolegliwości. Dzięki temu, że codziennie popijam Alveo i ONYX jestem z każdym dniem, miesiącem lżejsz, sprawniejszy a może nawet "młodszy"
Z szacunkiem Maciej Very Happy

admin
Administrator

Bardzo dziekuję Macieju, Smile
oczywiście o Alicji wiem, to świetny przykład.
Jednak jeśli ktoś zna osobiście osobę, która ma RZS i musi albo musiała brać AREHIN i czy brała przy tym Alveo, to byłoby świetnie znać taką historię. To są bardzo cenne informacje.

admin
Administrator

Emanuelo, lek który przyjmuje twoja znajoma znany jest z poważnych objawów ubocznych. Normalką są mdłości, wymioty, ect. Zdarza się, że lek ten powoduje trwałe uszkodzenie siatkówki oka.

W takiej sytuacji osobiście bym się poważnie zastanawiał, czy polecić komuś kto zażywa ten lek Alveo. Z prostej przyczyny. Jeśli coś złego by się stało z powodu stosowania tego leku, Twoja znajoma, jej rodzina, lub lekarz mógłby winić Alveo a nawet Ciebie. Lepiej więc takich sytuacji unikać.

Z tego samego powodu lepiej nie nalegać aby Alveo pił ktoś, kto właśnie przechodzi chemioterapię, czy to z powodu raka, czy jakiejkolwiek innej choroby. Bo są to bardzo toksyczne leki, które mogą być przyczyną poważnych objawów ubocznych, łącznie ze zgonem. Ktoś więc nawet złośliwie, celowo, mógłby twierdzić, że złe stało się z powodu Alveo.

Wiem, że najbardziej byśmy chcieli pomóc osobom, które bardzo cierpią. To jest ogromna radość gdy ulżymy ich niedoli. Ale jeśli już niech oni sami decydują i wezmą na siebie pełną odpowiedzialność.

Jeśli ktoś nie potrafi udźwignąć brzemienia odpowiedzialności, i co tu nie mówić, ponieść pewne ryzyko swoich decyzji, lepiej niech ta odpowiedzialność spoczywa na lekarzu a nie na Tobie.
Gdy pacjentce się pogorszy nikt lekarza za to nie powiesi, natomiast Ty mogłabyś mieć kłopoty.

Lepiej więc dmuchać na zimne.

admin
Administrator

Witam Emanuelo,moja klientka kiedy zaczynała pić Alveo stosowała endoxan jest to chemia w tabletkach,miałam dylemat czy podać ALVEO?Doradcow było wielu którzy twierdzili że nie wolno bo chemia.Napisałam do Dr.Bertlika z zapytaniem,odpowiedz była w ciągu kilku dni pozytywna.z dokładną informacja jak dawkować [ 3razy dziennie].Nie jest to lek o który pytasz,ale myślę że jezeli mamy jakąś niepewność ,to odpowiedż którą dostaniemy będzie najbardziej pewna.Podaję e-mail dr.bertlik@akuna.net,na każdym spotkaniu z Dr. Bertlikiem zawsze podaje e-mail z informacją że można do niego pisać po polsku, odpowiedz jest po angielsku.

admin
Administrator

Witam Joanno! Twoja odpowiedź jest dla mnie bardzo pomocna, bardziej niż ci się wydaje. Zdecydowanie skorzystam z tej rady i napiszę do dr Bertlika. Podzielę się odpowiedzią z uczestnikami forum.
pozdrawiam Smile

admin
Administrator

No i odpowiedź doktora Bertlika nadeszła.
Ponizej wklejam dokładnie to co zalecał...
chodzi oczywiście o przypadek, o którym wspomniałam na samym początku. Myślę, że te porady doktora będą pomocne i może utwierdza w postanowieniu womagania się Alveo tych, którzy mają jakieś watpliwości.
Tekst jest po angielsku, ale myślę, że to nie problem, prawda? Wink
"Dear Emanuala,
Your friend can use ALVEO 1 cup 2 x per day and as well the ONYX PLUS 1 cup
in the bottle of water and drink during the day. It helps to eliminate
inflammation. I can suggest as well finding on Google - chicken cartilage
capsules. They are helpful. From the diet eliminate nightshade family
vegetables - as eggplant, potatoes, bell peppers, hot peppers, tabaco and
tomato. Eliminate red meat, eat fish meat, eliminate cow milk and dairy
products.
With health,
Dr. Bertlik"

pozdrawiam