Alveo Forum Strona Główna
 Alveo    FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Choroby zwierząt
Autor Wiadomość
admin
Administrator

Wysłany: 2008-09-05, 09:59   Choroby zwierząt

Pies mojej klientki ma anemie. Weterynarze nie dają mu szans na przezycie. Wiec zwrocila sie do mnie o pomoc, ale ja niestety nie mam pojecia czy Alveo moze tutaj cokolwiek pomoc. Zwracam sie z prośbą i zapytaniem Question do Was, czy preparat pomoze a jesli tak to w jakim stopniu???

admin
Administrator

Wysłany: 2008-09-05, 10:00   

Pies mojej klientki ma anemie. Weterynarze nie dają mu szans na przezycie. Wiec zwrocila sie do mnie o pomoc, ale ja niestety nie mam pojecia czy Alveo moze tutaj cokolwiek pomoc. Zwracam sie z prośbą i zapytaniem Question do Was, czy preparat pomoze a jesli tak to w jakim stopniu???

Pani Małgorzato .Każdy z nas spróbował kiedyś Alveo po raz pierwszy.I napewno zastanawiał się ,czy Alveo pomoże ? Ale poza pytaniem było jeszcze coś takiego jak decyzja : będę pił \ piła , spróbuję. Proszę przeczytać posty osób ,którym Alveo pomogło.Pokazać klientce i decyzje pozostawić jej.A jeżeli stwierdzi że "nie" tak ........Nawet jeżeli ,ktoś napiszę ze pomoże.,a pod tym podpisuję sie Ja,tak klientka nie przekona sie dopóki nie poda Alveo psowi osobiście.
W jakim stopniu pomoże ? Question Question Question
Jak poda tak sie przekona. Wink Alveo pomaga.Naprawdę. Wink

admin
Administrator

Witam!
Mam osobę, której Alveo pomogło przy anemii ( anemia trwała kilka lat, leki wywoływały biegunki, ale żadnej poprawy w kwestii anemii; stan zdrowia coraz gorszy, ospałość, infekcje i jeszcze jakieś inne dolegliwości).
Samopoczucie poprawiało się z każdym kieliszkiem Alveo. Wyniki badań pani zrobiła po 4 miesiącach picia Alveo i były w normie!
Więc dlaczego nie miałoby pomóc psu?Czy kotu? Sama podaję mojej kotce odrobinę Alveo codziennie, bo trochę niedomagała tej zimy.
Psu o wiele łatwiej podać Alveo , niż kotu, więc podajcie mu jak najszybciej.
Trzymam kciuki!
Pozdrawiam,
Dorota Szczepanik

admin
Administrator

Zwierzęta instynktownie wyczuwają co jest dla nich dobre! Miałem wspaniałą sunię. Wabiła się Sara i była przepiękną i szalenie sympatyczną seterką gordonką. W wieku 14 lat miała kolejny, bardzo ostry, rzut nowotworu piersi. Poprzednie dwa umiejscowione były kolejno po prawej, a potem po lewej stronie. Oczywiście oba rzędy zostały kolejno usunięte. Ten trzeci umiejscowił się w podbrzuszu i rozwijał się bardzo szybko mimo kolejnych operacji. W ostatniej fazie choroby Sara przestała jeść i pić. W geście desperacji pewnego dnia podałem jej za pomocą strzykawki Alveo winogronowe. Początkowo bardzo się broniła, ale po paru godzinach na widok butelki ciekła jej ślina i probowała mimo, kompletnego wycienczenia chorobą samodzielnie wstawać na przednie łąpy, by wygodnie pić Alveo. W ciągu 2 dni wypiła 1,5 butelki. Dziś bardzo załuję, że nie podałem jej alveo kilka tygodni wcześniej. Może by do tego nie doszło. Wiem natomiast, i to była kolejna tego typu lekcja, że zawsze warto próbować. Dziś bym się nie zastanawiał ani chwili.

Pozdrawiam
Mirek Kucharczyk

admin
Administrator

Mój pies niema anemi ale chciałbym mu podawać tylko niewiem jakie dawki.
Czy takie jak dziecku czy jak dla osoby dorosłej.
Dodam że to już staruszek a ALVEO może pomóc mudłużej cieszyć się życiem bo jak nam wszystkim wiadomo to im organizm starszy tym bardziej podatny na różnego rodzaju wirusy itd...
Z góry dzięki za pomoc

admin
Administrator

Naszej suni Aidze rasy Siberian Husky podawaliśmy 1/2 miarki przy wadze 20 kg (miała problemy z uszami, czego powodem była alergia).
Wydaje mi się, że w przypadku psiaków można posługiwać się dawką jak dla dzieci - 0,4 ml/kg.

Pozdrawiam Exclamation
Piotr

admin
Administrator

Wysłany: 2008-09-05, 10:01   

Sam poleciłem alveo moim rodzicom, aby podali swojemu psu. Ich kochany członek rodziny jest rasy - Bulmastif. O pięknej jasno brązowej sierści i majestatycznym wyglądzie.
Miał duże problemy z wypróżnianiem, codziennie miał z tym kłopot. Dodatkowo na podbrzuchu pojawiły się białe plamy, wielkości małej dłoni.
Mój Tata chcąc pomóc swemu ulubieńcowi jeździł do weterynarzy, oczekując poprawy. Jednak każdy weterynarz miał odmienne zdanie co do problemów pieska i przepisywał inne leki. Rodzice podawali te lekarstwa, lecz z mizernymi skutkami.
Od razu przekonałem rodziców do podawania alveo ich ulubieńcowi. Rodzice podawali 0,75 miarki codziennie przez 3 miesiące. Waga psa 50 kg.
Pierwsze efekty przyszły już po kilku dniach. Przestał mieć kłopoty z wypróżnianem. Po pierwszym miesiącu sierść nabrała pięknego błysku i wyglądu. Plamy na skórze odeszły w zapomnienie.
Rodan, bo tak się wabi nasz ulubieniec czuje się i wygląda do dzisiejszego dnia świetnie Very Happy

admin
Administrator

Witam
Mam pytanie czy macie doświadczenie jak podawać Alveo psu Question Ja próbowałem podawać za pomocą strzykawki, ale jest to męczące dla mnie a jeszcze bardziej dla psa (bardzo się broni).
Bardzo chcę mojej suni podawać Alveo, ale jak to robić Question
Pozdrawiam
Tadeusz Kowalczyk

admin
Administrator

Witam!

Proponuję wlać do miski z wodą. Na początek mniejszą ilość by pies przyzwyczaił się do nowego smaku wody. Po tygodniu można już całą dawkę wlewać do wody. Taki sposób poznałem u znajomej która wyleczyła przy pomocy ALVEO i kroplówek witaminowych "sunię" z białaczki.

Pozdrawiam .

admin
Administrator

Dziękuję za informację
Sprawdzę i przekażę doświadczenia.
Pozdrowienia
Tadeusz Kowalczyk

admin
Administrator

Witam,

Mój tata podawał Alveo swojemu psu; codziennie rano, delikatnie otwierał mu paszcze. Otchylając lekko do góry i wlewał mu jego dawkę do pyska. Trzymał lekko ku górze pysk psa, aby był pewien, że pies na pewno przełknąć Alveo.

Pozdrawiam,

admin
Administrator

Niektóre psy nawet same piją Alveo, np. ze spodeczka. U nas na cztery psiaki dwa tak robią, pozostałe dwa jak im się chce Smile

Można także podawać Alveo tak jak wszelkie inne płynne substancje (np. olej rycynowy) wlewając je odpowiednio z boku pyszczka. Jeśli ktoś nie za bardzo wie jak to się robi, niech poprosi o pokazanie tego sposobu swojego weterynarza, bo opis za dużo by zajął Smile

Pozdrawiam Exclamation
Piotr

admin
Administrator

Alveo swietnie dziala na anemie, wyleczylismy kota mojego chlopaka z bialaczki i mial takze anemie. Lekarze nie chcieli uwierzyc po zrobieniu wyniku, ze nastapila taka poprawa, szpik kostny zaczal produkowac krwinki czerwone i zaczal jesc...Lekarze nie dawali mu szansy na przezycie 3 dni i chcieli uspi kotka. W USA jest takie prawo, ze jezeli lekarz stwierdzi, ze nalezy uspic zwierzaka bo cierpi to wtedy wlasciel nie ma wyjscia i musi sie sluchac, bo moze byc pozwany do sadu. Alveo zaczelo dzialac w ciagu kilku dni i kotek jest zdrowy do dzisiaj.

Odpowiedz do tematu